Diensten

Consultancy

Middels de consultancy dienstverlening van Power Up Consulting worden bedrijven effectief in de juiste duurzame richting genavigeerd. Met de schouders eronder en de handen in de modder heeft Power Up Consulting bewezen om effectief, efficiƫnt en direct resultaat te leveren. De resultaten worden geleverd op basis van inhuur voor een afgesproken termijn. Onderstaand vind je enkele projecten die met succes zijn opgeleverd.

Essent: Elektrisch laden propositie

In een tijdsbestek van 12 maanden is een idee uitgegroeid tot een volledige afdeling met de bijdrage van Power Up Consulting. Alle aspecten van het opzetten van een nieuwe business kwamen hierbij kijken: Sourcing en contracteren van productleveranciers, installatiebedrijven, uitwerken en ontwikkelen van IT architectuur zoals CPO/MSP management, CRM, aansluiting op facturatiesysteem en de koppeling met website en offertetool. Naast de propositie zelf, is ook gezorgd voor de werving en training van 5 FTE.

Allego: Plug & Charge en OCPP 2.0.1

Voor Allego is vanuit Power Up Consultancy de voorbereiding gedaan om de integratie van Plug & Charge mogelijk te maken in samenwerking met verschillende automerken. Hiervoor is een testprotocol opgesteld en zijn de connecties gelegd met de ontwikkelafdelingen van gevestigde automerken in de automotive industrie, waarvan een aantal met succes getest waren. Naast Plug & Charge, is ook de basis gelegd om het gehele Allego netwerk te upgraden van Open Charge Point Protocol versie 1.6 naar versie 2.0.1.

Amega Groep: Migratie en opzet nieuw CPO & MSP platform

Mobilitics, dochteronderneming van Amega Groep, was klaar voor een volgende stap. Na eerder bijgedragen te hebben bij het opzetten van Mobilitics als specialistisch bedrijf in laadproducten, was het doel van Mobilitics om nu de propositie te kunnen verbreden en daar was meer eigenaarschap voor nodig. Zo is de klantenbestand van circa 700 laadpalen en 1500 laadpassen met succes gemigreerd en vervolgens met een nieuwe billing structuur de propositie uitgebreid in het voordeel van Mobilitics.

JustPlugin: Implementatie CPO rol & uitbreiden roaming netwerk

Met de implementatie van de CPO rol voor JustPlugin ging een zeer positieve business case gepaard. De bijdrage hiervoor was het contracteren van externe MSPs in de markt om een roaming verbinding op te zetten. Zo konden andere aanbieders van laadpassen bij de laadpalen van JustPlugin laden en was op deze transacties uiteindelijk marge te behalen. Het netwerk van JustPlugin is vandaag de dag nog steeds operationeel.

Training

Tijdens vraagstukken binnen de consultancy dienstverlening van Power Up Consulting, was de vraag naar het verzorgen van trainingen ontzettend hoog. Tijdens deze trainingen zijn professionals van verschillende niveaus opgeleid om zelf hun steentje bij te kunnen dragen aan de energietransitie.

Online Academy

Momenteel werkt Power Up Consulting aan een online omgeving waar op verschillende niveaus en kennisgebieden kan worden geleerd over de transitie van het energielandschap in Nederland. Onderwerpen als duurzame mobiliteit, laadinfrastructuur en duurzame energie komen hierin naar voren.

Essent Trainingen

Tijdens het traject bij Essent zijn er verschillende trainingen gegeven op meerdere disciplines voor de nieuwe afdeling voor laadproducten. Thema's kwamen aan bod zoals: "Hoe verkoop ik een laadpaal?", "Hoe schouw ik een thuissituatie voor installatie?", "AC/DC laden, wat is het verschil?", "Hoe werkt het CPO/MSP management systeem?", "Hoe registreer ik een klant met thuisverrekening en zet ik het juiste tarief vast?", etc.

Training autodealers

In het verleden zijn er verschillende trainingen gegeven aan diverse afdelingen bij autodealers in heel Nederland. Dit zijn voornamelijk autodealers met de VAG merken zoals Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Door het aanbieden van een eigen laadpropositie, moest het personeel vanaf de basis worden getraind om het product beter te leren kennen en advies te kunnen geven aan hun eigen klanten.

laadplein alfen schouwing aanleg slimladen

Technisch Advies

Als expert op het gebied van alles wat te maken heeft met laadinfrastructuur, biedt Power Up Consulting technisch advies bij de aanleg van laadinfrastructuur. Dit kan op kleinere schaal, zoals op een oprit, maar juist de aanleg op bedrijventerreinen of bij VVE's maakt de case zo uitdagend. Van schouwing tot logistieke indeling en netaansluiting, maar ook het advies met betrekking tot producten en slimme oplossing in combinatie met zonnepanelen komt hierbij kijken. Uiteindelijk wordt dit alles in een adviesrapport opgeleverd.

Auto Muntstad

Voor Muntstad Autogroep is vanuit Power Up Consulting een vraagstuk beantwoord, waarbij 12 locaties moesten worden voorzien van laadstations. De aansluiting was bij de meerderheid van de locaties niet voldoende om de laadbehoefte te vervullen, dus is dit opgelost door het aanleggen van Smart Charging netwerken. Zo kunnen er meerdere laadpalen worden geplaatst, maar leveren deze niet altijd 100% van de laadcapaciteit. Op basis van een slim algoritme, zullen alle auto's netjes op tijd vol zijn, maar bepaald het algoritme wanneer iedere laadpaal individueel stroom levert.

Scroll naar boven